Blogger Layouts

Yang Tersayang !

pengunjung terhormat !

faiz , mine !

Daisypath Anniversary tickers
#status!
excited dengan kehidupan sekarang !.

Selasa, 5 Februari 2013

berdebar-debar rasa :D

Assalamualaikum !

    wah, sudah bertahun rasanye dah x update blog ny... berhabuk dah.. (menipula tu,, xsampai setahun pun! : p) huhu..wwaaaaaa!! rindu nak update blog ny.. sekarang ny busy skit..almaklumlah,,nak jadi bini orang..hahaha...rindunye kat korang .. meh kiss sikit,, ( muahh!)

bile dah lama x online , jadi blur nak update ape hari ny... sekarang ny sebok sikit,, nak uruskan hal perkahwinan.. macam2 yang nak dibuat.. lau boleh semua nak perfect.. sejak pindah ke Balai ny,,, alhamdulillah..hati rasa tenang sikit... banyak yang dah berubah...

Ha, kte sambung semula cerita tentang perkahwinan. xsenang nak buat majlis perkahwinan sebenarnye..
banyak nak keluar duit, pastu banyak yang nak difikirkan.. Alhamdulillah,, akhirnye aku sampai seru gak nak berumah tangga dan hidup bersama lelaki pilihan hati aku..

Insyaallah,, aku akan dinikahkan dengan lelaki tu pada 09/03/2013 ny... berdebar-debar jgak rasanye menunggu hari bahagia ny.. aku cume doakan semuanye berjalan lancar dan direstui Allah swt.. AMIN...


ny kad kahwin aku.. pada yang mengenali tu,, jemputla datang :)


awak dah baca , silalah comment ! =D

Ahad, 2 September 2012

majlis pertunangan ! :)

assalamualaikum,, hye my all blogger... rindu kat u all.. rasenye dh dekat 2 bulan x update ini blog.. xde idea nak update apee... gie pun raya ny busy sikit....huhuhu.. hari ny as nak kongsi cter sikit.... tanggal 31 ogos 2012 ,, sedang orang menyambut hari kemerdekaan yag ke 55tahun ,, kami sibok dengan majlis pertunangan as dan bakal tunang as (faizz) yang sekarag dh sah jadi tunang as.. alhamdulillah..as bersyukur sgt2 ... dye la lelaki pertama yang dapat buka pintu hati family as.. walaupun kami jauh tapi mereka tetap datang untuk melamar as..terima kasih kepada family as dan bakal family as ... xlupe jugak pade nenek2 , pakcik2 , makcik2 , sepupu dan sedara mara as yang hadir dan banyak menolong untuk menjayakan majlis ini..terima kasih sgt2..tanpa semua,, pasti majlis iny xkan berjaya.. :)


as & tunang :) i love u so damn much !


family sye ! :)

as dan adeq2 ku tersyg !

adeq2 tersyg la !


as & mak tersayang ! :)

ayah tersayang ! :)

macam sape ?

mereka si cantik .. (bakal family saya :D)


sewaktu cincin di sarung,, hati bahagia :)

awak dah baca , silalah comment ! =D

Khamis, 26 Julai 2012

Kehidupan Baru !

Assalammualaikum ,,

hye alls. ,, wahh..rasenye dah lame x update blog ny...bercapuk... ! haha..maklum la sejak2 kerja ny memang busy sgt... xde masa nak update blog ny..balik keje je terus berehat and ape lagi ,, tidurla..hahaha.. by the way,,terima kasihla pada kawan2 yang masih lagi nak baca blog as ny.. blog simple je..huhu..

so,,macam2 mana kawan2 as ? sehat sejahtera x bulan puasa ny ? puasa dah ponteng berapa hari ? haha..ny tahun pertama as berpuasa waktu bekerja..penat sikitla rasanye... as kerja cawangan teknologi maklumat kat ibupejabat seremban 2.. waktu office hour.. malam lak lau ada on call kena pergi ..penat..penat..haha.. tapi apa pun saya bersyukur pada YANG MAHA ESA sebab bagi as rezeki yang besar ini setelah as menjalani dugaan besar selama 6 bulan untuk mendapatkan kerjaya ny.. Alhamdulillah...

kawan-kawan ,,

citer sini habis sini la ea..bile as pikir2 balek kan .. selepas as putus dengan Mr. Am dan Mr. AF,, hidup as banyak berubah ... memang pada mulenye ,, hidup as sengsara sangat tapi mungkin ada hikmahnye as putus dengan diorang.. nak tahu apa hikmah sebaliknye  ? yang pertama ,, as dapat tawaran masuk ke Akademi Bomba Dan Penyelamat Wakaf Tapai , Terengganu ....as ditawarkan jawatan pegawai bomba dan menjalani recruit selama 6 bulan kat sane.. selepas itu,, as mengenali seorang lelaki bernama Mohd Faizz di akademi.. kami berkawan sehinggalah as bawa faizz jumpe family pada hari kami dibenarkan cuti untuk pulang ke kampung..nak kenalkan kat family la katekan ..hahaha...alhamdulillah ,, family as terima dengan hati yang terbuka... hubungan kami makin rapat dan berstatus "Couple". Sehinggalah hari Majlis Tamat Latihan kami,,,faizz sarungkan cincin kat tangan as dengan niat nak melamar as katenye..huhu..segann I ,, you! haha..as pun kenal lah dengan family dye.. family dye baik sangat .. as suke sangat..Hubungan kami berlanjutan sehingga sekarang dan perancangan kami akan ditunangkan pada 31 Ogos 2012 .. Alhamdulillah ! Pihak lelaki mintak majlisnye diawalkan .. Insyaallah..itu semu bergantung pada ayah as.. as terima je..haha..bukan gatal taw... As harap jodoh as dengan Faizz berkekalan ...dye yang terbaik untuk as ..dye banyak berkorban untuk as... kawan-kawan doakan jodoh kami ye..


p/s : shhh,,,! sye sayang awak Mohd Faizz Mohd Pauzi !
awak dah baca , silalah comment ! =D

Selasa, 17 April 2012

Dah lame x membebel !

      hye guys !! wah rindunye kat blog kesayangan as ny ! setelah lama terperuk dan lapuk , akhirnye ter-ON jgak..hahaha...sebenarnye dah lame nak update blog ny ,,, tapi disebabkan ke-BUSY-an kerja dan lupe password-nye ,,, jadi x terupdate la blog ny..hahaha... wahhh ,, how are u guys..!! miss u all damn much !  update hari ny , as nak cerita tentang hidup as selepas berjaya menamatkan recruit sebagai pegawai bomba di akademi wakaf tapai terengganu....lepas jek tamat recruit ,,as dihantar kan posting ke Negeri Sembilan...as bekerja di cawangan teknologi maklumat , ibupejabat JBPM negeri sembilan...bes taw kerja kat sane...macam2 ada..haha... kekasih hati as pula di posting kn di balai bomba bentong ,pahang... x jauh gak dari tempat as...tapi yang penting ,kami dh terpisah jauh...lau kt akademi dulu ,selalu jumpe , kenyit2 mata..hahaha...GEDIK ! 

      alhamdulillah , hidup as semakin banyak perubahan .. as sudah ada penganti yang betul2 menyayangi as... Faizz ! love u damn much bie ! dye lah yang terakhir sampai akhir hayat as ... insyaallah...! amin!
 
      kawan-2 ,, untuk pengetahuan semua ,, faizz dan as akan ditunangkan pada 15 / 12 / 2012... dua2 belah pihak dah berbincang..lau sudah jodoh , insyaallah,, tahun depan kami akan langsungkan perkahwinan...insyaallah.. !  as rasa excited sangat2 ! walaupun berbulan lagi hari pertunangan nye ,, kami dah beli sedikit barang2 hantaran... tema kami biru-pink ! ok x agak2 ?? hehhe...




awak dah baca , silalah comment ! =D

Selasa, 11 Oktober 2011

kenapa orang yang tak bertanggungjawab suka permainkan perasaan orang lain ..??

assalammualaikum , guys !

sayang-sayang as semua , aryny as nak kongsi sesuatu . Sebelum tue as nak tanye , ada tak antara kamu , kamu dan kamu yang pernah dikecewekan ? mesti lepas ditinggalkan , korang rasa GIVE UP sangat-sangat dan rasa tak diperlukan lagi kan ? begitulah apa yang as alami dahulu dan sekarang . someone ny tak pernah jemu kecewekan as .  As masih mengharap kat dye lagi . tapi dye tak pernah hargai as . bile dye bosan dan perlukan as , baru dye akan cari as . kalau tak , dye tak kan ingat as langsung . as tahu , dalam pikiran dye dan hati dye tak ada as langsung . as kecewa dengan dye , tapi as x tunjukkan . as selalu tengok dye ngan awek dye bermesra . bergambar bersama . bersayang - sayang . cemburunye as !!!! hanya Allah saja yang tahu macam mana sakitnye aty as tengok dye ngan perempuan lain . air mata as tak pernah berhenti mengalir kerana dye . tapi as tetap tabah , sabar dan setia menunggu dye .  kerana CINTA dah butakan mata as dengan cinta lain yang  menanti as . as tak pandang cinta lain . bodohnye as . tapi sekarang as dah give up . as suke tengok dye bahagia walaupun dalam hati menderita . sekarang as boleh doakan dye kekal bahagia bersama cintanye ... 

thats all for today update ! terimas ! =)

awak dah baca , silalah comment ! =D

Jumaat, 7 Oktober 2011

semoge roh-nye dicucuri rahmat ~!


ASSALLAMMUALAIKUM !


Kawan-kawan blogger , aryny as nak kongsi berita yang menyedihkan ... pagi tadi as dapat call dari faiz a.k.a boyfie as . Dye beritahu as berita yang mengejutkan . Kakak Farhana atau lebih dikenali sebagai Kak Min , (pelatih akademi bomba dan penyelamat wakaf tapai , terengganu siri 4 2011 ) meninggal dunia semalam . INNALILLAHIWAINNALILLAHIRRAJIUN ! dye accident dengan menaiki van bomba bersama 3 orang cikgu akademi . AL-FATIHAH !

Lepas dengar berita tue , as terduduk . As macam tak percaya apa yang As dengar . As tak sangka sangat . Kak Min adalah akak yang paling rapat dengan as di akademi . dye berasal dari Tangkak , Johor. waktu As sakit di hospital , dye la yang jaga as sementara nak tunggu family as sampai Terengganu esoknye.. As teringat waktu kitorang makan sama-sama , ketawa sama-sama . As macam x percaya semua ny ! Kak Min pergi meninggalkan seorang suami dan 2 orang kecil , 4 tahun dan 6 bulan. 


As tak dapat nak tahan kesedihan as . walaupun hanya sebulan kami mengenali antara satu sama lain , tapi dah cukup bagi as mengenali hati budi dye . dye sangat baik . dye adalah akak terbaik yang as pernah jumpa . Tak mungkin ada pengganti dye yang terbaik . As tak dapat nak tengok jenazah dye kat akademi sebab as ada kat batu pahat .Apa yang wat nurul sediy sangat , cikgu suzana ( jurulatih akademi ) beritahu as yang sebelum dye pergi , dye ada cakap nak nom tepon as . Ada benda penting yang dye nak sangat cakap kat nurul . Ya Allah , as x dapat nak bercakap ngan dye . dye teringin sangat nak cakap ngan as . Dye macam tahu dye akan pergi . pilunye hati as .. KAK MIN !!!!  As kat sini hanya mampu berdoa untuk dye agar dye ditempatkan di tempat orang-orang solehah . . semoge ALLAH merahmatinya.. AMIN ! AL-FATIHAH !

P/S : kak min , nurul sayang kak min sangat-sangat . kak min adalah yang terbaik dihati nurul . nurul berterima kasih sebab jadi akak yang terbaik untuk nurul di akademi . nurul dan kawan-kawan di akademi tak kan pernah lupa akak... akak sentiasa di hati kami .. semoga akak aman disana ! ='(

awak dah baca , silalah comment ! =D

Rabu, 5 Oktober 2011

bloging back and new boyfie bebeh !



        hye allls !!! waaahhh,,,, rindunye nak update blog ny .... setelah sebulan as  berada di akademi , baru sekarang dapat balik dan melepaskan rindu pada family & laptop ..hahahaaha ... kawan - kawan ! apa khabar ?? sehat x ?? as rindu la.... hehehe ...so , untuk melepaskan rindu , as akan story semua kenangan selama di akademi .

errrr , jap .. ada yang pelik  nape as ley cuti sekarang ny ... hahaha ,,meh ,, meh ,, as story ...jumaat yang lepas (30/09/2011) ,, as baru saja di OPERATE APHENDIX ...x caye ?? seriusla babe !! as di operate di hospital sulatanah nur zahirah , kuala terengganu...mule2 memang x percaya , tapi selepas di operate barula percaya yang as mengalami sakit aphendix.... tapi alhamdulillah semuanye selamat atas jasa doktor , pihak hospital , warga akademi bomba wakaf tapai , marang , terengganu  serta keluarga yang disisi sewaktu as sakit ... waktu as sakit , yang banyak beri semangat adalah family , kawan2 recruit bomba , tenaga pengajar akademi dan ehem-ehem ... =) selepas di operate , as diberi cuti 2 minggu untuk berehat ... dan dibenarkan pulang ke batu pahat ,,,wahhh !!! tue yang best sangat2 !!!

bercerita tentang akademi ,,, rasa rindu pulak kat aireenn , kak jah , eyqin , sarah , wanie , cik na , kak min , kak long , ain dan kak fatin.. rindu bangat kat dyorg ... dyorang adalah peneman terbaik di akademi...dyorang ny pelatih akademi sama macam as .... selain itu , as rindu sangat2 geng2 bravo 4 ....dalam  platun bravo 4 tue , hanya as sorang perempuan .. masa as xde mesty dyorg rase kehilangan kan ?? hehehe ( perasan lebih ) .

masa mule2 masuk akademi , rase macam menyesal masuk situ , tapi bile dah lama2 rasa seronok sangat.. korang taw sebab ape ?? sebab as kenal kawan dari bagai2 negeri ..dyorg THE BEST ! hari2 kena denda pun dah x kesah taw ... kitorang kire dah biasa kena bumping , tepuk lalat , side roll , sit up , and lari 2.4 banyak round...tue da macam makanan kitorang...

tentang new boyfie ??? macam ny sebenarnye , sebelum masuk akademi , as pernah berjanji xnak berubah hati untuk sidye . as tetap nak tunggu dye  .. sewaktu orentasi di akademi . platun as (bravo 4 ) digabungkan dengan platun alfa 4 untuk dijadikan kumpulan 4 . macam2 aktiviti ktorang wat masa orentasi . masuk hutan , masuk terowong , berenang dalam tasek dan macam-macamla..hehhee...tragedi percintaan bermula selepas kami masuk hutan dan 1 badan dibasahi lumpur . waktu tue adalah sorang mamat ny , dye bersihkan lumpur kat baju dye tapi terpercik kat baju as.. as geramla...pastu ape lagi , as terus amek lumpur dan letak kat muke dye ..hahhaha...selepas itu , kami berterusan bergaduh bersenjatakan lumpur ...hahahaha..keesokannye pula , dalam kumpulan , as perasan lelaki yang semalam gaduh ngan as tu ada betul2 disebelah as .. dye tegur as...dan kami terus berbual ... tak lama tu kitorang ada aktiviti masuk terowong.... terowong yang sangat gelap dan sangat menakutkan ... 3 orang yang akan masuk dalam satu masa .. jadi ...,, oleh kerana as seorang perempuan , as masuk terowong bersama 2 orang lelaki iaitu johan dan faiz ( lelaki yg malam tue la ) . serious , dalam terowong tue memang gelap gile .. tangan kita sendiri pun x nampak lagikan kawan kita yang masuk dengan kita. ..dalam terowong tue banyak stesyen .. as memang takut sangat . macam nak nangis pun ada . tibe2 kan , as rasa ada someone pegang tangan as . lelaki yang pegang tangan as tue cakap kat as " dahh , jangan takut . izz ada . jalan cepat . " tercengang gak masa tue, tapi disebabkan perasaan takut ,, as biarkan dulu ..hahaha...  setalah setengah jam kitorang dalam terowong tue , akhirnye kami berjaya keluar . waaaa , leganya !!!! bila dah keluar tue , si dak Faiz tue cakap kat as " sory terpegang tangan tadi . orang tengok muke awak pucat semacam , tue yang orang pegang awak . takut hilang jek awak tie ." eerrrr , betul ke ??hahaha..BTW , thanks la Faiz sbb care pasal as tadi , lau x , x tahula ape jadi ..hahaha ( cakap dalam hati jek ) pada hari terakhir orentasi , kami ada tamat orentasi ( bukan tamat latihan ok ,,hahaha) .. kami di bawa ke sebuah tasek berdekatan akademi . kami disuruh masuk kedalam tasek tersebut dan letakkan lumpur tasek tue kat muke ,,, hahaha ,,,
macam ny --------------->

jujur as katakan as x pandai berenang .tasek tue memang dalam . lau as masuk memang paras hidung as ..hahaha ... sebelum nak tunggu turn masuk tasek tue , as cakap kat Faiz , yang as x pandai berenang . korang taw x dye wat ape ??? mase masuk tasek tue , dye first masuk dulu and dye suruh as follow dye... as pun follow la... dah kat dalam tasek tue , dye terus pegang tangan as... memang kemas giler dye pegang tangan ... waktu dye pegang tangan s , jantung as jadi x tentu arah ..as dapat rasa dye seorang yang sangat protected . besnye !!!hahaha...as mule la tersuke kat dye..hehehehe ... 

setelah tamat orentasi , kami diminta balek ke asrama , mandi2 dan pakai baju rasmi akademi untuk pergi ke Auditorium . sampai je kat auditorium , as cari tempat duduk kat belakang sikit ... ape yang paling as x sangka , adalah sorang mamat ny duk sebelah as . bila as toleh jek , rupe2nye Faiz...hahaha...malunye ... 
(blushing... =D ) Sedang kami mendengar ceramah dari komandan kami , tibe2 ,, Faiz bagi as satu nota kecik yang tertulis  " faiz suka nurul " waaaaaa!!!!!sungguh tidak disangka-sangka kan ??? segan ny ...hahaha..bermula dari hari itu kami menjadi semakin rapat dan ehem2...hehehe...disebabkan kami sama2 recruit , kami selalu jumpa .. makan sama-sama .. minum sama-sama .. rehat sama-sama .. duduk sama-sama .. jogging sama-sama ..senang kata hampir kesemuanya nak wat sama-sama....hehehe... i think i fall in love !!! 

this is my Faiz ...
my love ...
=)

kini , as ada yang menyayangi as sejujurnya .. harap MR. A bahagia... as dah give up mengharap kat dye ,,, kehadiran Faiz , mengubat luke dihati as..... as harap as bahagia dengan Faiz ...  trying to love u darling ... 
 itu saja untuk update aryny ... salam..





awak dah baca , silalah comment ! =D