Blogger Layouts

Yang Tersayang !

pengunjung terhormat !

faiz , mine !

Daisypath Anniversary tickers
#status!
excited dengan kehidupan sekarang !.

Rabu, 5 Oktober 2011

bloging back and new boyfie bebeh !



        hye allls !!! waaahhh,,,, rindunye nak update blog ny .... setelah sebulan as  berada di akademi , baru sekarang dapat balik dan melepaskan rindu pada family & laptop ..hahahaaha ... kawan - kawan ! apa khabar ?? sehat x ?? as rindu la.... hehehe ...so , untuk melepaskan rindu , as akan story semua kenangan selama di akademi .

errrr , jap .. ada yang pelik  nape as ley cuti sekarang ny ... hahaha ,,meh ,, meh ,, as story ...jumaat yang lepas (30/09/2011) ,, as baru saja di OPERATE APHENDIX ...x caye ?? seriusla babe !! as di operate di hospital sulatanah nur zahirah , kuala terengganu...mule2 memang x percaya , tapi selepas di operate barula percaya yang as mengalami sakit aphendix.... tapi alhamdulillah semuanye selamat atas jasa doktor , pihak hospital , warga akademi bomba wakaf tapai , marang , terengganu  serta keluarga yang disisi sewaktu as sakit ... waktu as sakit , yang banyak beri semangat adalah family , kawan2 recruit bomba , tenaga pengajar akademi dan ehem-ehem ... =) selepas di operate , as diberi cuti 2 minggu untuk berehat ... dan dibenarkan pulang ke batu pahat ,,,wahhh !!! tue yang best sangat2 !!!

bercerita tentang akademi ,,, rasa rindu pulak kat aireenn , kak jah , eyqin , sarah , wanie , cik na , kak min , kak long , ain dan kak fatin.. rindu bangat kat dyorg ... dyorang adalah peneman terbaik di akademi...dyorang ny pelatih akademi sama macam as .... selain itu , as rindu sangat2 geng2 bravo 4 ....dalam  platun bravo 4 tue , hanya as sorang perempuan .. masa as xde mesty dyorg rase kehilangan kan ?? hehehe ( perasan lebih ) .

masa mule2 masuk akademi , rase macam menyesal masuk situ , tapi bile dah lama2 rasa seronok sangat.. korang taw sebab ape ?? sebab as kenal kawan dari bagai2 negeri ..dyorg THE BEST ! hari2 kena denda pun dah x kesah taw ... kitorang kire dah biasa kena bumping , tepuk lalat , side roll , sit up , and lari 2.4 banyak round...tue da macam makanan kitorang...

tentang new boyfie ??? macam ny sebenarnye , sebelum masuk akademi , as pernah berjanji xnak berubah hati untuk sidye . as tetap nak tunggu dye  .. sewaktu orentasi di akademi . platun as (bravo 4 ) digabungkan dengan platun alfa 4 untuk dijadikan kumpulan 4 . macam2 aktiviti ktorang wat masa orentasi . masuk hutan , masuk terowong , berenang dalam tasek dan macam-macamla..hehhee...tragedi percintaan bermula selepas kami masuk hutan dan 1 badan dibasahi lumpur . waktu tue adalah sorang mamat ny , dye bersihkan lumpur kat baju dye tapi terpercik kat baju as.. as geramla...pastu ape lagi , as terus amek lumpur dan letak kat muke dye ..hahhaha...selepas itu , kami berterusan bergaduh bersenjatakan lumpur ...hahahaha..keesokannye pula , dalam kumpulan , as perasan lelaki yang semalam gaduh ngan as tu ada betul2 disebelah as .. dye tegur as...dan kami terus berbual ... tak lama tu kitorang ada aktiviti masuk terowong.... terowong yang sangat gelap dan sangat menakutkan ... 3 orang yang akan masuk dalam satu masa .. jadi ...,, oleh kerana as seorang perempuan , as masuk terowong bersama 2 orang lelaki iaitu johan dan faiz ( lelaki yg malam tue la ) . serious , dalam terowong tue memang gelap gile .. tangan kita sendiri pun x nampak lagikan kawan kita yang masuk dengan kita. ..dalam terowong tue banyak stesyen .. as memang takut sangat . macam nak nangis pun ada . tibe2 kan , as rasa ada someone pegang tangan as . lelaki yang pegang tangan as tue cakap kat as " dahh , jangan takut . izz ada . jalan cepat . " tercengang gak masa tue, tapi disebabkan perasaan takut ,, as biarkan dulu ..hahaha...  setalah setengah jam kitorang dalam terowong tue , akhirnye kami berjaya keluar . waaaa , leganya !!!! bila dah keluar tue , si dak Faiz tue cakap kat as " sory terpegang tangan tadi . orang tengok muke awak pucat semacam , tue yang orang pegang awak . takut hilang jek awak tie ." eerrrr , betul ke ??hahaha..BTW , thanks la Faiz sbb care pasal as tadi , lau x , x tahula ape jadi ..hahaha ( cakap dalam hati jek ) pada hari terakhir orentasi , kami ada tamat orentasi ( bukan tamat latihan ok ,,hahaha) .. kami di bawa ke sebuah tasek berdekatan akademi . kami disuruh masuk kedalam tasek tersebut dan letakkan lumpur tasek tue kat muke ,,, hahaha ,,,
macam ny --------------->

jujur as katakan as x pandai berenang .tasek tue memang dalam . lau as masuk memang paras hidung as ..hahaha ... sebelum nak tunggu turn masuk tasek tue , as cakap kat Faiz , yang as x pandai berenang . korang taw x dye wat ape ??? mase masuk tasek tue , dye first masuk dulu and dye suruh as follow dye... as pun follow la... dah kat dalam tasek tue , dye terus pegang tangan as... memang kemas giler dye pegang tangan ... waktu dye pegang tangan s , jantung as jadi x tentu arah ..as dapat rasa dye seorang yang sangat protected . besnye !!!hahaha...as mule la tersuke kat dye..hehehehe ... 

setelah tamat orentasi , kami diminta balek ke asrama , mandi2 dan pakai baju rasmi akademi untuk pergi ke Auditorium . sampai je kat auditorium , as cari tempat duduk kat belakang sikit ... ape yang paling as x sangka , adalah sorang mamat ny duk sebelah as . bila as toleh jek , rupe2nye Faiz...hahaha...malunye ... 
(blushing... =D ) Sedang kami mendengar ceramah dari komandan kami , tibe2 ,, Faiz bagi as satu nota kecik yang tertulis  " faiz suka nurul " waaaaaa!!!!!sungguh tidak disangka-sangka kan ??? segan ny ...hahaha..bermula dari hari itu kami menjadi semakin rapat dan ehem2...hehehe...disebabkan kami sama2 recruit , kami selalu jumpa .. makan sama-sama .. minum sama-sama .. rehat sama-sama .. duduk sama-sama .. jogging sama-sama ..senang kata hampir kesemuanya nak wat sama-sama....hehehe... i think i fall in love !!! 

this is my Faiz ...
my love ...
=)

kini , as ada yang menyayangi as sejujurnya .. harap MR. A bahagia... as dah give up mengharap kat dye ,,, kehadiran Faiz , mengubat luke dihati as..... as harap as bahagia dengan Faiz ...  trying to love u darling ... 
 itu saja untuk update aryny ... salam..





awak dah baca , silalah comment ! =D

Tiada ulasan:

Catat Ulasan